DHRK-logo-900x900

Dunaharaszti Római Katolikus Plébániák

Search
Close this search box.

Rólunk

A mai Dunaharasztiba erőteljes a beköltözés, a városlakók előszeretettel választják állandó lakhelyüknek a kellemes, tágas környezetet biztosító kisvárost Budapest közelében. A város erőteljesen iparosodik, a városvezetés munkahelyteremtő programjának köszönhetően. A településen nemzetiségi német önkormányzat és nemzetiségi német tagozatú iskola is működik. Az emberek dalkörökben, tánccsoportokban tevékenykedve, és a nemzetiségi szokások megtartásával őrzik a sváb hagyományokat. Manapság is gyakran hallani sváb beszédet. A Dunaharaszti és a Taksonyi katolikus egyházközség közösen adja ki Krisztus fénye címmel folyóiratát, mely nagy ünnepeinkre, évente négyszer jelenik meg.

Mégis ma a legerősebb a közösség. Egységben vagyunk református, baptista, evangélikus testvéreinkkel. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a helyi szervezetekkel, Önkormányzattal és együtt építjük szeretett közösségünket. Befogadók vagyunk, sok a kis közösség, ahová lehet csatlakozni, családosoknak, egyedülállóknak, gyerekeknek. A zenei élet kiemelkedő, sok Dunaharasztin élő elismert és amatőr zenész játszik templomainkban rendszeresen.

Ne félj megkeresni minket, együtt könnyebb és a közös, rögös úton egy cél felé haladunk: vár az örök élet.

Akik a tenyerükön hordoznak

Dr. Sztankó Attila plébános

Atyánk, a mi szívünk, tanítónk, barátunk. Esküvő, Hit, Közösségi lehetőségek.
Itt kezd, ha kérdésed van, megkapod a választ.

Martin

Kántorunk. Orgona, kórus, zene- a lelkünk nyugtatója.

Nekem mit jelent az egyházzene? Miért ez és miért nem egy másik "szakma"?Az egyházzene azt jelenti számomra, hogy a jó Istent szolgálni és átadni magamat neki a zenén keresztül.Azért választottam ezt a "szakmát", mert volt egy törés pont az életemben ami miatt döntenem kellett, hogy az egyházzene, vagy inkább egy olyan amiben talán soha nem lennék boldog. Köszönvehető ez az Isteni gondviselés öcsém betegségének. Ha talán nem lett volna beteg a születése után egy pár hetére, akkor nem ezen a pályán lennék. Hiszen akkor fogadtam meg, hogy ha öcsém meggyógyul, akkor a jó Isten kezébe teszem le az életemet. És lám, már jó pár éve.

Béla és Julika

A Dunaharaszti Rákóczi ligeti templom mozgatója Béla és Julika. Ha miseszándékot, közösségi ház használatot szeretnél, írj!

1997 óta élünk Dunaharasztiban, hat felnőtt gyermekünk és négy unokánk van. 2019 szeptembere óta vagyunk sekrestyések.

A szolgálattal többféle feladatot látunk el,amit szívesen csinálunk,és úgy érezzük hogy ezzel mi is jobbak leszünk.

Irén

A Dunaharaszti Fő úti templomban nézz körül. Mindig szép, rendezett. Irénke dolgozik a háttérben, de azért van sok segítsége is! Írj, ha a Szent István templommal kapcsolatban lenne miseszándék, esküvői díszítés, vagy segíteni szeretnél.

Erdélyben , Nyergestető alján Kászonújfalu a szülőhazám. 1995 óta élek Magyarországon, 2017 óta Dunaharasztin. Két kislány Andrea, Henrietta anyukája vagyok.

Az egyházközség életében 2022 január óta veszek részt. Úgy érzem megtaláltam helyem a Dunaharaszti Egyházközségben, Istent és a közösséget szolgálva.

Közösség, hivatás

Dunaharasztin egy folyamatosan fejlődő közösség építésén dolgozunk. Együtt könnyebb. Templomainkban nagyon szeretjük, hogy minden korosztály együtt örvendezik, imádkozik, töltekezik lélekben és közös feladatokban. A régebb óta fiatalok, a nagycsaládok, fiatal házasok, özvegyek, gyermekek, párkeresők színessége adja közösségünk sava-borsát. Ebből születnek a hivatások, családok, szeretet.

Isten szava

Az igazi értékekre tanít bennünket Isten szava. A miséken, prédikációkon kívül, rendszeres bibliaórák, lelkigyakorlatok, zenés zsoltárok és miserészek tanítanak itt bennünket és tölti meg életünk örömmel.

Hitünk és küldetésünk

Csendes, hangos, egyedül, vagy közösségben? Válaszd azt a stílust amit szeretsz. Vagy a sokféleséget. Közösségben együtt vagyunk az imádságban, ünneplésekben, házibulikban, gyászban. Küldetésünk, hogy egységes közösségben jussunk el az örök életre, Jézussal az úton.

Elődeink kitartása
minket is ösztönöz

Csapatunk

Csatlakozz az egyik Közösséghez

A templom nemcsak egy színpad körül összegyűlt tömeg, hanem egy közösség, amely egy asztal körül osztja meg életét.

Az egyik módja annak, hogy Jézus tanítványaiként növekedjünk, ha szándékos kapcsolatokat ápolunk olyan emberekkel, akiknek ugyanaz a célja.

Ha szeretnél csatlakozni egy közösségi csoporthoz, kérünk, írj nekünk közvetlenül.