DHRK-logo-900x900

Dunaharaszti Római Katolikus Plébániák

Search
Close this search box.

Önkéntesek

100+

20230124_065239609_iOS_eredmény


Önzetlen önkéntesek szolgálják a közösséget

20221119_204641554_iOS

A társadalmi felelősségvállalás nemcsak a keresztény misszió, hanem a keresztény ember jelzője. Lehetetlen igazán megtérni Istenhez anélkül, hogy ezáltal ne térjünk meg felebarátunkhoz.

Lehetőség a közösség szolgálatára

A templom és plébánia körüli munkák összekovácsolják a közösséget. Mindemellett formálják környezetünket is. Nagyon sokféle önkéntes szolgálat van egy plébánián, így kedvedre választhatsz, hogy melyik kis közösségben szeretnél tevékenykedni, építeni. Lehet takarítás, kerti munkák, templomdíszítés, közösségi alkalmakon szolgálat – mind hasznodra, hasznunkra válik.

Sok család küzd, hogy a házaspárok nem tudnak kettesben időt tölteni, nem tudnak részt venni a programokon. Akár otthon, akár a közösségi programok alatt tudsz segíteni nekik, ezzel is Isten országát építve.

Sokféle rászoruló embertársunk él körülöttünk: bárkások, idősek, szeretetre éhezők, nélkülözők, egyedülélők. Plébániánk a Karitász mozgalom tagja, így sokat tudunk segíteni Dunaharasztin is az itt élőknek.

Dunaharasztin óriási zenei élet van. Akár a hagyományos orgonás, kórus, vagy a gitáros zene amit szeretsz, itt hetente részt vehetsz a próbákon, szolgálatokon. Életünk része a zene, ez emel fel, sokan így imádkoznak Istenhez és kapják meg a Szentlélek ajándékait.  

A misén szükség van segítőkre, akik a háttérben szolgálva segítik a közösséget. Ministráns közösségeink várnak, olvashatsz, ha arra van adományod, de felnőtt testvéreink akolitus, diakónus szolgálatára is egyre nagyobb az igény.

Önkéntesek gondolatai